Exportált VM Importálása (Oracle VirtualBox) – Kezdő Linux Oktatás

VM exportálás:

Elsőre nem tűnik egy bonyolult feladatnak, azonban akadnak bőven buktatói. Alapszabály, hogy lehetőség szerint legfrissebb verziójú VirtualBox-ot használj, sok kellemetlenséget tud okozni egy fél éves, vagy annál idősebb verzió.

Fájl / Gép importálása
Fájl / Gép importálása
ova fájl tallózása
ova fájl tallózása
  • Érdemes a “MAC-cím újrainicializálása” opciót bekapcsolni. Bizonyos esetekben problémát okozhat a helyi-hálózatban (MAC-cím ütközés, ha figyelt).
Hálózat beállítás
Hálózat beállítás
  • A beimportált VM beállításai között mindenféleképpen ellenőrizd / állítsd be a “Csatlakoztatva ide:” legördülő menüben található VM-hálózati beállításokat. Jelen esetben a Brassai Kezdő Linux oktatáshoz “Bridge-elt kártya” a helyes beállítás.
  • “Név” opciónál a fizikai gépedben lévő hálózati kártyák közül tudsz választani, melyik legyen bridge-elt. Röviden és tömören: Ide azt a hálózati-kártyát kell beállítani, ahol a gazda-gép (amin futtatod az Oracle VirtualBox-ot) is csatlakozik az internetre / hálózatra.
  • “MAC cím” alatt ha szükséges, megadhatsz egy saját címet is (pl MAC-szűrés esetén egy engedélyezett gép MAC-címét). Így kapcsolódhatsz a hálózathoz.
  • Ellenőrizd hogy a “Kábel bedugva” engedélyezve van. Ha nincs, engedélyezd. Kikapcsolt állapotban olyan, mintha nem lenne kábel bedugva a fizikai gépedbe.

Gyakori hibák:

  • Ha ezt a hibaüzenetet látod, hálózat-beállítási gondjaid vannak. Leggyakoribb hiba ha elfelejted a VM hálózati beállításainál a saját hálózati kártyádat kiválasztani a “Név:” opciónál. Ilyenkor az eredeti, más által exportált VM hálózati-kártyáját (ami hivatkozik a gazda gép fizikai hálózati kártyájára) próbálja használni.

  • A hiba oka az USB 2.0 támogatás. Az exportált VM esetében engedélyezve volt a funkció, míg ahova importáltuk, ott nincs feltelepítve megfelelő kiegészítő a VirtuaBox-hoz, jelen esetben a “Oracle VM VirtualBox Extension Pack“. Innen 2 út van a megoldásra. Az egyik, hogy átállítod az USB támogatást 1.1-re (ez is elegendő, USB-t a perifériákhoz [billentyűzet, egér] használunk a virtuális gép esetében nem adatmásolásra pedriveról)

  • Vagy letöltöd a megfelelő verziójú kiegészítőt innen:  VirtualBox.

Leave a Reply